Zárszerelés és zárjavítás

Minden ami zárszerelés

+36-20-917-9933

ZÁRSZERVÍZ

s.o.s. zárszervíz

Zárszerelés és zárjavítás

Mint  sok más használati eszköz, időnként a zárak és zárszerkezetek is javításra, karbantartásra szorulnak. Ennek elmaradása  következtében szoktak a zárak tönkremenni, persze általában nem egyik pillanatról a másikra, hanem  fokozatosan. Itt szeretném felhívni a figyelmüket néhány árulkodó jelre, a teljesség igénye nélkül, amiket ha észreveszünk, és időben javítatunk, elkerülhetünk vele egy komolyabb meghibásodást, és megkímélhetjük magunk a nagyobb költségtől.(Pl. az akadozó zár végül megszorul, nem nyílik, ilyenkor  a cserén és a záron kívül fizetnünk kell egy zárnyitást is, amit megspórolhatunk magunknak, ha figyelünk az árulkodó jelekre, és nem várjuk meg amíg  végleg felmondja a szolgálatot. )Néhány példa:

A zárbetétbe nehezen megy bele a kulcs. Ennek több oka is lehet, például az elgörbült kulcstól kezdve a cilinderzár kopásáig  sok minden,  amit a helyszínre érkező zárszervizes szakember  az esetek többségében megjavít, vagy igény és szükség szerint zárat cserél az ajtón.

Akadozva, a kulcsot mozgatva lehet csak a zárat bezárni vagy kinyitni. Ez a hiba is tipikusan a cilinderzár elhasználódásából adódik, cseréje nagyon ajánlott!

Zárás és nyitás közben a zárszerkezet szorul, nyikorgó hangot ad. Ez lehet attól, hogy a zárszerkezetben elöregedett, a kenőzsír, ilyenkor a zárszerkezet szétszedhető, újrazsírozható. Ugyanezt produkálhatja, amikor az ajtó kicsit elmozdul eredeti helyéről, és a zárszerkezet nyelve nem tud akadálymentesen, csak súrlódva becsúszni a zárlemezbe. Ilyenkor a javítás nagyon ajánlott, mert mindig jobban fog szorulni, és előbb-utóbb beletörhet még a kulcs is, számtalan más problémáról nem is beszélve! Fokozottan igaz ez az úgynevezett emelőkilincses zárszerkezetekre, amelyeknél úgy zárjuk az ajtót, hogy előbb megemeljük a kilincset, és utána ráfordítjuk a cilinderzárat. Ezek a zárak hosszú távon nem viselik el ha szorulva járnak,( úgymond fel kell rántani a kilincset, különben nem lehet bezárni) mert a zárszerkezeten belül alumíniumöntvény alkatrészeket tartalmaznak, ami rideg, törékeny anyag, és nem bírja soká az ilyenfajta használatot. Sérülésük, törésük után működésképtelen a zárszerkezet, általában zárva ragad meg (a kilincs felrántása közben szokott eltörni, és hiába nyomjuk le a kilincset, nem húzza vissza a zárcsapokat és zárnyelvet, mert belül eltört a szerkezet).

Ezeket, és más hasonló rendellenességet tapasztalva hívja zárszervizünket a 06-20-917-9933-as telefonszámon, és a zárszerelővel egyeztetni a zárjavításról, és annak várható költségéről.

Működési terület

Budapest, Pest és Fejér megye

Hívjon minket

Kérjen árajánlatot